Megkértünk pár általános iskolás tanulót, hogy képzelje el milyen lesz Béta 20 év múlva. A következőkben ezeket olvashatja a kedves látogató.

20 év múlva a falu öregebb lesz, a fiatalok is öregek lesznek, persze mi is öregek leszünk. Szépen fel lesz újítva Béta akárcsak egy másik falu. Biztos lesz arra egy Béta – tábla is. Ebben reménykedjünk. Olyan lesz akárcsak egy új falu. Tudjátok miért? Mert már mindenki építi és újítja a házát. Talán ezért. (FA)

Húsz év múlva két sávos út lesz mindkét oldalon, bicikli út és a csatornázási dolgok is meg lesznek oldva. A temetőbe vezető út is aszfaltból lesz, több lakossal gyarapodik a falu, minden ház előtt járda és virágágyás lesz. Több utca és több ház lesz s e mellé két buszmegálló. Lesz bölcsőde, I – VIII osztály s két részre kell osztani az óvodai csoportot is. Ahol a fiatalok laknak, kocsival, motorral vagy biciklivel fognak közlekedni. Meg lesz oldva a szekérút is, hogy az aszfaltot ne törje fel a lovak patája. Ilyennek képzelem 20 év múlva Béta falut. (GYS)

 

 

Húsz év múlva szeretném, ha sok gyermek lenne az óvodában és az iskolában. Legalább 30 – 30 gyerek. A gyerekek legyenek szófogadók, jó tanulók és templomba járók. Legyen a falunak futballpályája, játszótere, cukrászdája, legyenek szép házak és szép udvarok. Legyen egy napközi, legyen sok boldog szülő és boldog családok. (MT, aki a fenti képet is festette)

A falu öregebb lesz szerintem, de majd a fiatalok, ha  a fiatalok ideköltöznek, akkor újabbnál újabb házak lesznek. Ha 20 éves leszek, akkor még Bétán fogok lakni. Örül mindenki majd, hogy a falu aszfalt utat kapott, mert lehet közlekedni autóval, biciklivel, görkorival. Régebb is lehetett autóval közlekedni, de gödrös volt az út. A gödrös út a szekereknek sem tetszett. Remélem, hogy a falu a következő 20 év alatt sokat fog fejlődni. Most jelenleg is szép katolikus templomunk és kultúrházunk van. Még ravatalozónk nincsen, de remélem az is lesz. Még a fiataloknak nagyon nagy szüksége lenne internetre és telefon jelre. Az én véleményem, hogy hamarosan megoldják ezt is. (PA)

Szerintem Béta sokat fog változni 20 év alatt. De azért mégis milyen lenne? Hát adok nektek egy tippet. Én már 33 éves és a velem egykorúak mind felnőttek lesznek. Gondolom, hogy addig lesz internet és focipálya. S ha lesz focipálya, akkor csapat is, hogy nyerje a meccseket. Arra már nagyobb lesz Béta, sokan költöznek ide és építenek házat – remélem. Még egy fontos dolgot kifelejtettem: a kicsi gyerekeknek játszóteret, külön óvodát és iskolát. Már nincs, amit mondjak Bétáról. Ilyennek képzelem, remélem megvalósul. (SZK)

 

Szólj hozzá!

Címkék: béta

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr671551568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása