Május 17-én kirándulásra kerül sor a Bétáért Egyesület és a Római Katolikus Plébánia szervezésében. A kiruccanás Bétából indul reggel 8 órától. Az első állomás Szelykefürdő lesz, ahol sor kerül a kirándulás tervének bemutatására. Majd Farkalslakán folytatjuk útunkat, ahol megnézzük Tamási Áron szülőházát és az emlékművet. Korond valószínűleg nagy látványosság lesz a bétai nyugdíjasoknak. A végállomás a parajdi sóbányában lesz, ahol Karcsi papbácsi tart egy rövid imát a kirándulóknak.

Sajnos ezidáig nem nagyon volt ilyen jellegű kirándulás szervezve, főleg az idősek részére. Szikra Jóska bácsi például 70 éve már járt a sóbányában, de reméljük, hogy neki is kikapcsolódást nyújt ez a pár óra. Körülbelül 40-45 személyt fog megmozgatni e program. Az egyesület és a plebánia finanszírozza a költségek felét. Reméljük, hogy sikereres lesz! Majd fotós beszámoval jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr41426103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donofrio 2008.04.15. 08:42:18

A külföldi nyugdíjasok világ körüli útra mennek.A mi örökké dolgozó nyugdíjasaink érjék be egy sóbányával,és még örömködjenek is!Köszönjük!Hogy az elmúlt kormányoknak nem sül le a pofájukról a bőr!Ja,hogy rinocérosz bőrük van?

Kalamajka 2008.04.15. 08:51:15

Sajnos ez van. Elég nagy dolognak számít, ha egy vidéki nyugdíjas eljut ilyen helyre. Gondolj csak bele, 30-40 km-re van tőlünk ez a nyamvadt sóbánya. S kb. 90%-a nem járt még ott. Ez a helyzet.
A kormánynak, önkormányzatnak pedig semmi köze ehhez.
süti beállítások módosítása