A teljesség igénye nélkül igyekszem beszámolni azokról az eseményekről, amelyek érintik Bétát. Meghívást kapott településünk a dági falunapokra. Jómagam nem mehettem el erre a kirándulásra betegség miatt. A beszámolókat és képeket igyekszem megosztani a kedves olvasóval amint lehetséges.

Érdemes tudni azt, hogy Bartha Albert (Berci bácsi) hathatós közbenjárása nélkül ez a találkozás nem jöhetett volna létre.

 

Ismerkedjünk meg a településsel!

  • Dág község Komárom-Esztergom megye dél-keleti részén található.
  • A 2001-es népszámlálási adatok alapján  a falu lakossága nem érte el az 1000 főt. A lakosság 82%-a római katolikus vallású. A népesség 22,6%-a német, 13,6%-a szlovák nemzetiségű.
  • Dág büszkesége az 1947-ben alakult a Röplabda Szakosztály, amelynek egyik csapata az Extra Ligában, a másik az NBII-ben sikerrel szerepel.

 

Még több infót szerezhet a településről ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr21665321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesi75 2010.02.08. 21:18:44

A testvérfalu-kapcsolat még mindig alakulóban. Legalábbis általunk. Nem írtak alá a felek még egy Romániában is jogosnak mondható szerződést, de a tavaly(2009) szeptemberben a dági falunapok keretén belül Steiner Tamás dági polgármester és Ilyés Ferenc Zsolt bétai falufelelős Magyarországon jogos egyezményt írtak alá a testvérfalu-kapcsolat megállapodásáról. Ez mit sem változtat azon a tényen, hogy barátságok szövődtek, kezdtük jobban megismerni egymást és igazán segítőkész, melegszívű dági "testvérekre"találtunk. Mondom ezt én, aki fogadtam is vendéget 2009 júniusában, az I. bétai falunapok alkalmával. Úgyszintén azoknál vendégeskedtünk férjestől szeptemberben Dágon, a drága Tóth családnál, akik a mi vendégeink voltak. De nemcsak ők voltak kedvesek, hanem az összes dági önkormányzati tag, meg minden ember, akivel összeköttetésbe kerültünk eddig. Hamarosan bővebben írok az általam tudott dolgokról ezzel a témával kapcsolatosan. A jó hír az, hogy azóta Berci bácsi, akinek mindez köszönhető, is tanul internetezni és már fel is vettem vele a kapcsolatot. Lelkes közvetítő és levélíró. Köszönöm Barninak a blogot és a sokoldalú lehetőséget falunk megismertetésével kapcsolatban.
süti beállítások módosítása