Kalamajka 2008.04.15. 08:29

Zöldülünk

Egy röpke hétvége észrevételei, képei kerülnek bemutatásra.


























Láthatólag csak az erdő nem kezdett még eszeveszett zöldülésbe. De azt jósolják, hogy neki sem kell már egy hét. Legények, ne izguljatok, lesz zöldfa május elsejére!


























Hosszú út pora. Így néz ki Béta és környéke április 13-án délután 6 óra környékén. Mire még egyszer hazamegyek, addigra a határ megváltozik (román-magyar határ :)).


























Pont párhuzamosan helyezkedik el a bétai és a vágási templom. Ha nem egyéb, akkor Szentföldön járok!


























Ébredeznek a kankalinok, vagy kásavirágok. Már most jól el vannak szaporodva Bontában. Egy cseppet most szunnyadnak a képen, mert elég borongós idő volt aznap.


























Bikafalva, Ócfalva felől jöttem haza gyalog Udvarhelyről. Jó locsos volt, teljesen beázott a cipőm. A sok esőnek köszönhetően (ezt nem én gondolom) azt mondják megduzzadt Bonta pataka is. Olyan bővízű, hogy én még ilyennek nem láttam. Tán lekörözi Béta patakát is most.

























No, itt van a falu gólyája. Elég fotogén alkat, csak kár, hogy nincs fotós hozzá. Az iskola tetejéről költözött el szegény mindjárt egy évtizede. Jó helyet választott, lelát az Alsó utcába, de Felsőbe is, ha akar.

























Már van mit tenni itt-ott a kertben is.

Ha jól számolom, akkor jövő héten is megyek haza. No, s tán csinálok pár képet. Maradjon meg valami nekünk későbbre is. Minden jót!

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr89426135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása