Első körben Rácz Roland (Magyarország) válaszolt kérdéseinkre. Az idősebbik Gál Márton nővérének az unokája (hogy mindenkinek ismerős legyen). Nem régen járt Bétán, ezért egészen frissek még az emlékei. Olvassuk nagy szeretettel!:)

Készült egy logó is ehhez a rovathoz (Valahol mindenki bétai...). Kíváncsian várom az észrevételeket!

 
Mikor, hogyan kerültél kapcsolatba Bétával?

Gyakorlatilag a születésemtől fogva, mert a nagymamám Bétában született és beszélt a szülőhelyéről folyamatosan. A "Béta, Dobó, Vágás - ott terem az áldás" mondást szinte az anyatejjel együtt szívtam magamba.


Mióta nem jártál Bétában, most hol élsz?

2008 májusában jártam utoljára Bétában, jelenleg Budapest határán egy faluban, Ürömön élek.

Magadról, amennyit szeretnél… Mesélj kellemes élményekről, ami a településhez kötődik!

Ízes, karakteres tájvilág és hagyományőrzés. Pálinkázás, népdalok felelevenítése, a Havasok misztériuma, Elvira a széplány, csirkecombok, csirkék, fantasztikus vendégszeretet. Márton bácsi, az erdélyi kópé, vidámság.

Milyen volt a falu régen? Mi tetszett benne a legjobban? Mi nem tetszett?

Az első sokk 1984-ben akkor ért, amikor lovaskocsival egy hihetetlen köves úton baktattunk felfelé a dombon, hogy elérjünk vágyott úticélunkat. Közműnek nyoma nem volt, de éppen ez tette az egészet egyedivé, hagyományossá. Ma már van vezetékes víz és természetesen áram, bár az internetre még várni kell...

Milyennek látod most a falut?

Egy rendkívül nagy turisztikai potenciállal rendelkező települést látok benne, amely némi régiós fejlesztéssel turistaparadicsommá varázsolható.

Miről olvasnál szívesen Béta blogján?

Szigorúan személyes és tényleges élményeken alapuló bejegyzéseket, amik eredetiek és nem kényszer hatására íródnak. Olyanokat mint ez itt :-) Ezen kívül újdonságokat ANGOLUL és MAGYARUL.

Kinek a beszámolóját olvasnád el még szívesen?

Kiss Julianna keresztanyámét és Rácz Anita kislányom válaszait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr25938845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása