Több hónapos készülődés után kirándulni voltunk az idősekkel. A Bétáért Egyesület kezdeményezését a Vágási Római Katolikus Plébánia nagyban támogatta, segítette. Az ötlet immáron vagy 5 hónapos. Az eredeti ötlet az volt, hogy pályázatot írunk a Megyei Tanácshoz s némi hozzájárulással csinálunk egy szép napot az időseknek, nyugdíjasoknak. A terv nem nagyon jött össze tapasztalatlanságom, tapasztalatlanságunk miatt. Egyesületünknek könyvelési problémái akadtak, amit nem tudtunk határidőn belül  megoldani. Tanulni fogunk a hibánkból jövőre. Szeretnénk, ha hagyománnyá vállna az, hogy évente legalább egyszer kirándulni mennek az idősek.
    Miért tartottuk fontosnak a kirándulást? Őszintén szólva Bétában (beszélhetünk Bögöz községről is) nem nagyon van olyan lehetőség, ahol ki lehetne kapcsolódni. Nekünk, fiataloknak sincs. Mit csinál egy fiatal hétvégén, vagy a szabad délutánokon? Semmit. Az ivás hétköznap, hétvégén pedig a diszkó. S nem is saját hibájából teszi ezt az ember... Nincs semmi lehetősége valami mást megismerni. Honnan látna mást? Lassan odakerülünk, hogy az agyondícsért közösségi szellemünk is elillan. Hol van a községből az értelmiség? Hol van a vezetőkből a felelősségtudat?
Mozgás, változás kell a községben. Na jó. Honnan is kerültem ide? Az idősek kirándulásának beszámolóját kellene megosztanom az olvasóval. Ha ennyire beszűkültek a lehetőségek a fiataloknak, akkor hol vannak még a mindig hátrányos helyzetben levő nyugdíjasok? Kirándulni hívtuk a nyugdíjasokat s jött is mindenki szívesen.

Jártunk Farkaslakára, Korondra, Árcsóra s Parajdra. Nagyon jól éreztük magunkat. A kirándulás képeit (nem az összeset) a kollázsra kattintva nézheted meg.




A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr34479424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása