Egy magyar dokumentumfilmet ajánlok az olvasónak. A filmet a Dunatáj Alapítvány keretein belül forgatta Tánczos Vilmos és Mohi Sándor.

Leírása:

 Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu, Béta, Dobó és Vágás életébe. A ma is évszázados hagyományok szerint történő falugyűlés, a gazdálkodás megszervezése, az álmok, a családi élet legdrámaibb pillanatai elevenednek meg a filmben. Mindez a különös, mozaikszerű lenyomat egy eltűnő életforma jelképes és ősi rítusok szerinti valódi temetése is, a bennük föl-fölmerülő kérdésekkel: miért a rossz álmok, a fogadalmak, miért a büntetés, miért ilyen a sors? És miért mégis a szinte történelmükkel egyidős ősi spirituális kapocs, ami megtarthatja őket?

Képek a filmből:































A dokumentumfilm adatai megtalálhatóak a Nemzeti Audiovizuális Archívumban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bethafalva.blog.hu/api/trackback/id/tr1306205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása